Grūbu un pēlēko zirņu grūdenis

5 1

Sastāvdaļas

  • Puse cūkas galva
  • 0.5 kg svaigu vai kūpinātu cūku kājiņu
  • 0.5 kg grūbu
  • 250 g pelēko zirņu
  • 2 -3 sīpoli
  • 3 burkāni
  • Kaltēti vai svaigi pētersīļi
  • Pētersīļu vai seleriju sakne
  • Ķiploki
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Timiāns
  • Bazilika
  • Čili pipari un citas garšvielas

Pagatavošana

1 min.
  1. Zirņus un grūbas iepriekšējā dienā iemērc.
  2. Zirņus izvāra atsevišķi no gaļas, sāli pievieno tikai vārīšanas beigās.
  3. Gaļu liek aukstā ūdenī, kad sāk vārīties, ik pa laikām noputo.
  4. Pēc tam pievieno sāli, piparus, nelielā eļļas daudzumā apceptus sīpolus, kubiciņos sagrieztu burkānus.
  5. Mazliet vēlāk pievieno ķiplokus un pētersīļu zaļumus.
  6. Aptuveni pēc stundas pieber izmērcētas, noskalotas grūbas un sagriež seleriju sakni kubiņos.
  7. Kad viss gatavs, klāt pieliek pelēkos zirņus, uzkarsē, pievieno garšaugus un zaļumus.
  8. Pasniedzot var pielikt skābo krējumu vai mīksto sieru un pārkaisa ar zaļumiem.

Komentāri

Eva 2014. gada 16. novembris 18:47
Gribētos zināt-kur gan mūsu senču senči ņēma baziliku,timiānu,čili piparus ???Viss labi,tikai garšvielas gan-greizi manuprāt.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni