Cūkas cepetis ar āboliem un ķirbju pildījumu

3 1

Sastāvdaļas

  • 2-2.5 kg cūkas kakla karbonādes
  • 30 g sviesta
  • 75 g cukura
  • 2 lieli āboli
  • 5 ēd. k. ābolu etiķa (var aizstāt ar citu)
  • 100 g dzērveņu
  • 50 g rozīņu
  • 350 g ķirbja
  • 1/2 sarkanās asās paprikas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu ar cukuru katliņā izkausē un apcep zeltainu.
  2. Pievieno kubiciņos sagrieztus, nomizotus ābolus, etiķi, dzērvenes, rozīnes, kubiciņos sagrieztu ķirbi, sasmalcinātu aso papriku un uz lēnas uguns apmaisot vāra, līdz masa sabiezē, tad atdzesē.
  3. Gaļas gabalu visā garumā dziļi iegriež, griezumā ievieto 2/3 izvārītā pildījuma, vairākās vietās pārsien ar auklu.
  4. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem un aptuveni pusotru stundu cep 200-220 grādu temperatūrā.
  5. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām cepešpannā blakus gaļai liek pārpalikušo pildījumu un cepšanu turpina.
  6. Izņemtu no krāsns, pārsedz ar foliju un patur aptuveni 20 minūtes.
    Pasniedz, sagrieztu šķēlēs, pārliek ar sacepto pildījumu, klāt kārto salātus, zaļumus un apceptus ābolus.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni