Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas cepetis ar āboliem un ķirbju pildījumu

2007. gada 28. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu ar cukuru katliņā izkausē un apcep zeltainu.
2. Pievieno kubiciņos sagrieztus, nomizotus ābolus, etiķi, dzērvenes, rozīnes, kubiciņos sagrieztu ķirbi, sasmalcinātu aso papriku un uz lēnas uguns apmaisot vāra, līdz masa sabiezē, tad atdzesē.
3. Gaļas gabalu visā garumā dziļi iegriež, griezumā ievieto 2/3 izvārītā pildījuma, vairākās vietās pārsien ar auklu.
4. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem un aptuveni pusotru stundu cep 200-220 grādu temperatūrā.
5. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām cepešpannā blakus gaļai liek pārpalikušo pildījumu un cepšanu turpina.
6. Izņemtu no krāsns, pārsedz ar foliju un patur aptuveni 20 minūtes.
Pasniedz, sagrieztu šķēlēs, pārliek ar sacepto pildījumu, klāt kārto salātus, zaļumus un apceptus ābolus.

Lai labi garšo!
Uz augšu