Ābolu zupa ar mārrutkiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 2 kartupeļi
  • Puse citrons
  • Pusgl.sakņu buljona ( var būt kubiciņa)
  • Pusgl.biešu sula
  • 200 ml saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Augu eļļa
  • 4 -6 ēd.k. mārrutku
  • Timiāns

Pagatavošana

1 min.
  1. Sīpolus sasmalcina un eļļā apcep, pievieno kubiciņos sagrieztus 3 ābolus un kartupeļus, arī tos apcep un nedaudz pasautē.
  2. Pārlej ar buljonu un biešu sulu un vāra mīkstus.
  3. tad visu samiksē biezenī, pēc garašas pievieno sāli, piparus, citronu sulu, mārrutkus, ja vajag - arī palikušo cukuru, pielej saldo krējumu un uzkarsē.
  4. Pārpalikušo ābolu sagriež plānās šķēlītēs, eļļā viegli apcep, Pārliek šķīvjos salietai zupai, pārkaisa ar timiānu un citrona mizas strēmelītēm.
  5. Zupu var pārkaisīt arī ar rozā pipariem...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas