Sākums > Receptes > Zupas

Ābolu zupa ar mārrutkiem

2007. gada 28. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sīpolus sasmalcina un eļļā apcep, pievieno kubiciņos sagrieztus 3 ābolus un kartupeļus, arī tos apcep un nedaudz pasautē.
2. Pārlej ar buljonu un biešu sulu un vāra mīkstus.
3. tad visu samiksē biezenī, pēc garašas pievieno sāli, piparus, citronu sulu, mārrutkus, ja vajag - arī palikušo cukuru, pielej saldo krējumu un uzkarsē.
4. Pārpalikušo ābolu sagriež plānās šķēlītēs, eļļā viegli apcep, Pārliek šķīvjos salietai zupai, pārkaisa ar timiānu un citrona mizas strēmelītēm.
5. Zupu var pārkaisīt arī ar rozā pipariem...
Uz augšu