Kazassiera salāti ar apelsīniem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g kazassiera
  • 200 g kazassiera
  • (piemēram, ´Sniega bumbas´, izmantojama arī rikota)
  • 100 g ābolu
  • 40 g zaļo sprogaino cigoriņu salātu (frisée)
  • 10 g gaišo rozīņu
  • 2 apelsīni
  • 10 g jāņogu (svaigu vai saldētu)
  • 1 vidēji liels sarkanais sīpols
  • 40 g fenheļa
  • Mērcei
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. 2 cilvēkiem
  2. Ābolus nomizo, sagriež paprāvos kubiciņos un aprasina ar citrona sulu. Pievieno salātus un sieru, pārkaisa ar siltā ūdenī uzbriedinātām rozīnēm. Iemaisa salmiņos sagrieztu fenheļa sakni un sīpolu. Uzmanīgi iecilā apelsīnu filejas un jāņogas.
  3. Olīveļļu samaisa ar citrona sulu un spiednē saspiestu ķiploku. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Mērci pārlej salātiem.
  4. PADOMI
  5. Šiem salātiem izmanto liesu sieru, kas gatavots uz vājpiena vai biezpiena bāzes.
  6. Rozīnes siltā ūdenī mērcē 10–15 minūtes.
  7. Lai nomizots ābols nekļūtu tumšs, to nekavējoties aprasina ar citronu sulu vai tur vieglā etiķūdenī.
  8. Saldētas ogas atkausē istabas temperatūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti