Rizoto ar spinātiem un pesto mērci

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 cilvēkiem
  • Gatavošanas laiks: 30 minūtes
  • 1 glāze rizoto (arborio) rīsu
  • 1 šalotes sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 glāzes svaiga dārzeņu buljona
  • 300 g spinātu lapu (svaigu vai saldētu)
  • 50 g ciedru riekstu
  • 50 g Parmas siera
  • 3 ēdamkarotes pesto mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus. Pievieno rīsus un maisot cep aptuveni 4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet nemaina krāsu. Pielej vienu glāzi buljona un maisot vāra, līdz šķidrums iztvaiko un uzsūcas. Vēlreiz pielej buljonu un turpina maisot karsēt, kamēr šķidrums atkal sarucis. Iemaisa saplucinātus spinātus un pielej vēl ½ glāzes buljona. Pievieno pesto mērci un ciedru riekstus. Pielej atlikušo buljonu un vāra, līdz rizoto gatavs. Pasniedz, apkaisītu ar sieru un riekstiem.
  2. PADOMI
  3. Rizoto jābūt krēmveidīgam, nepārvārītam. Tā gatavošanai nepieciešamas tieši 30 minūtes. Rizoto ir ideāls, ja, saspiežot rīsu, tas sadalās četrās daļās.
  4. Buljonam uz vienu litru ūdens ņem 400 g dārzeņu. Tos sagriež paprāvos gabaliņos, liek aukstā ūdenī un strauji uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes. Nokāš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni