Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rizoto ar spinātiem un pesto mērci

2007. gada 26. septembris
Foto: krišjānis kallings
Pagatavošana
1 min
1. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus. Pievieno rīsus un maisot cep aptuveni 4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet nemaina krāsu. Pielej vienu glāzi buljona un maisot vāra, līdz šķidrums iztvaiko un uzsūcas. Vēlreiz pielej buljonu un turpina maisot karsēt, kamēr šķidrums atkal sarucis. Iemaisa saplucinātus spinātus un pielej vēl ½ glāzes buljona. Pievieno pesto mērci un ciedru riekstus. Pielej atlikušo buljonu un vāra, līdz rizoto gatavs. Pasniedz, apkaisītu ar sieru un riekstiem.
2. PADOMI
3. Rizoto jābūt krēmveidīgam, nepārvārītam. Tā gatavošanai nepieciešamas tieši 30 minūtes. Rizoto ir ideāls, ja, saspiežot rīsu, tas sadalās četrās daļās.
4. Buljonam uz vienu litru ūdens ņem 400 g dārzeņu. Tos sagriež paprāvos gabaliņos, liek aukstā ūdenī un strauji uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes. Nokāš.
Uz augšu