Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Menca ar vārītiem dārzeņiem un ajoli mērci

2007. gada 26. septembris
Foto: krišjānis kallings
Pagatavošana
1 min
1. Mencas fileju ierīvē ar sāli un atstāj uz 3 stundām. Tad zivi noskalo un 7 minūtes vāra pienā, kam pievienots timiāns, sāls un pipari. Atsevišķi novāra dārzeņus. Ķiplokus saberž, pievieno olu dzeltenumu un sakuļ. Iemaisa sāli un piparus. Pielej eļļu un turpina kult, līdz mērcei ir majonēzes konsistence. Pievieno citrona sulu. Uz šķīvja kārto zivi un dārzeņus. Dārzeņus pārlej ar izkausētu sviestu. Mērci var pasniegt arī atsevišķi.PADOMI
2. Jūras sāls sevišķi izceļ zivs garšu.
3. Pienā novārīta zivs ir maiga un sulīga
Uz augšu