Menca ar vārītiem dārzeņiem un ajoli mērci

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 mencas filejas
  • ½ l piena
  • Timiāna zariņš
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 citrons
  • 1 burkāns
  • 100 g kartupeļu
  • 50 g fenheļa
  • 50 g ziedkāpostu
  • 50 g brokoļu
  • 1 ēdamkarote jūras sāls
  • Pasniegšanai
  • 1 ēdamkarote izkausēta sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Mencas fileju ierīvē ar sāli un atstāj uz 3 stundām. Tad zivi noskalo un 7 minūtes vāra pienā, kam pievienots timiāns, sāls un pipari. Atsevišķi novāra dārzeņus. Ķiplokus saberž, pievieno olu dzeltenumu un sakuļ. Iemaisa sāli un piparus. Pielej eļļu un turpina kult, līdz mērcei ir majonēzes konsistence. Pievieno citrona sulu. Uz šķīvja kārto zivi un dārzeņus. Dārzeņus pārlej ar izkausētu sviestu. Mērci var pasniegt arī atsevišķi.PADOMI
  2. Jūras sāls sevišķi izceļ zivs garšu.
  3. Pienā novārīta zivs ir maiga un sulīga

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni