Sākums > Receptes > Deserti

Krējuma saldējums

2007. gada 26. septembris
Foto: krišjānis kallings
Pagatavošana
1 min
1. Olu dzeltenumus saberž kopā ar cukuru un liek karstā ūdens peldē. Pienu uzvāra un mazā strūkliņā lej klāt olu-cukura masai, nepārtraukti, strauji maisot.
2. Kad masa sabiezē, izņem no ūdens peldes un turpina maisīšanu, līdz masa atdzisusi.
3. Krējumu sakuļ un pievieno olu masai.
4. Masu pārliek saldējumu maisāmā traukā vai citā, liek saldētavā. Saldēšanas laikā ik pa laikam masa jāmaisa.
5. Šāda veida saldējumam var likt klāt riekstus, rozīnes un citas piedevas. Piedevas jāpievieno saldējuma gatavošanas beigās, bet pirms saldēšanas.
Uz augšu