Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Frikadeles burkānu mērcē

2007. gada 26. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Maltai gaļai pievieno sarīvētu ½ sīpolu, sāli, piparus. Ļoti labi samīca, izveido frikadeles.
2. Uzvāra nelielu daudzumu ūdens, tajā liek firkadeles un vāra gatavas. Frikadeles izņem ārā.
3. Tajā pašā ūdenī liek sagrieztu sīpolu, burkānu - vāra uz nelielas uguns līdz mīksti. Nokāš, šķidrumu saglabā.
4. Izvārītos dārzeņus sablenderē un lej klāt saglabāto šķidrumu līdz mērces konsistence ir tavai gaumei atbilstoša.
5. Pievieno firkadeles, garšvielas un zaļumus. Uzvāra. Ēd ar vārītiem kartupeļiem un burkānu salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu