Baltie viļņi

2007. gada 26. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Aprikozēm notecina sīrupu.
2. Ar rokas mikeri saputo 250 g sviestu un 250 g cukura.
3. pievieno olas.
4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pieliek taukvielu un pievieno olas masai.
5. Pusi mīklas liek uz ietaukotās cepamās veidnes (32X38 cm).
6. Atlikušajai pusei pievieno kakao un pārlej gaišajai mīklai.
7. Virsū kārto aprikozes.
8. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī (175 grādos) un cep apmēram 30 minūtes.
9. Pa to laiku sakuļ pudiņa pulveri, kam pievieno 50 g cukurua un 6 ēd.k. piena.
10. Pārējo pienu uzvāra, masu nepārtraukti maisot, lai neveidojās kunkuļi.
11. Katliņu pārklāj, lai neveidotos plēve, un ļauj atdzist.
12. 250 g sviestu saputo, līdz tas iegūst krēmīgi baltu krāsu.
13. Vaniļas pudiņu samaisa un pa ēdamkarotei, nepārtraukti maisot, pievieno sviestam.
14. Iegūto krēmu pērziež kūkai un uz 3-4 stundām novieto aukstumā.
15. Sakapā balto šokolādi un koksriekstu taukus, liek ūdens peldē un izkausē.
16. Maisot atdzesē un klāj uz kūkas.
17. Ar toršu ķemmi šokolādes slānī ieskrāpē viļņveida strīpas.
18. Ļauj lai sakalst.
19. Kūku sagriež gabaliņos un pārkaisa ar kakao.
Uz augšu