Sākums > Receptes > Zupas

Medījuma gaļas zupa

2007. gada 25. septembris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
2 min
1. Kaulus sacērt nelielos gabalos un pārlej ar rūgušpiena- vārīta ūdens maisījumu- atstāj uz 24 stundām vēsumā.
2. pīlādžus attīra no kātiņiem un ievieto saldētavā uz 24 stundām ( pazūd rūgtums, kļūst sulīgi).
3. Kaulus izņem no šķidruma, noskalo, uzliek uz cepešpannas, krāsnī apcep brūnus.
4. Kaulus ievieto katlā ( 5 litri), pārlej ar 3 litriem ūdens, uzvāra, noputo.
5. Pievieno sagrieztus sīpolus, ķiplokus, zirņus un vāra uz mazas uguns 2 stundas, kamēr zirņi pilnīgi izšķīst.
6. Sēnes notīra, smalki sakapā un apcep eļļā gatavas..
7. Pēc zupas 2 stundu vārīšanas, sēnes pievieno zupai, tajā ieber arī saldētās pīlādžogas, pieber lupstāju un vāra vēl ½ stundu.
8. Izņem no zupas kaulus, atdala gaļu, to sīki sakapā un ievieto atpakaļ zupā , visu uzvāra.
9. Noņem no uguns un atstāj siltumā 1/12 stundu ievilkties
Uz augšu