Medījuma gaļas zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • Medījuma kauli ar gaļu (ieteicams mugurkauls) - 3 kg
  • Sēnes (gailenes vai baravikas) -1 litrs (bruto)
  • Sīpoli 3 gab
  • Ķiploks - 3 daiviņas
  • Pīlādžu ogas - 200 g
  • Zupas zirņi - ½ kg
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Lupstājs (sagriezsts) - 1 ēdamkarote

Pagatavošana

2 min.
  1. Kaulus sacērt nelielos gabalos un pārlej ar rūgušpiena- vārīta ūdens maisījumu- atstāj uz 24 stundām vēsumā.
  2. pīlādžus attīra no kātiņiem un ievieto saldētavā uz 24 stundām ( pazūd rūgtums, kļūst sulīgi).
  3. Kaulus izņem no šķidruma, noskalo, uzliek uz cepešpannas, krāsnī apcep brūnus.
  4. Kaulus ievieto katlā ( 5 litri), pārlej ar 3 litriem ūdens, uzvāra, noputo.
  5. Pievieno sagrieztus sīpolus, ķiplokus, zirņus un vāra uz mazas uguns 2 stundas, kamēr zirņi pilnīgi izšķīst.
  6. Sēnes notīra, smalki sakapā un apcep eļļā gatavas..
  7. Pēc zupas 2 stundu vārīšanas, sēnes pievieno zupai, tajā ieber arī saldētās pīlādžogas, pieber lupstāju un vāra vēl ½ stundu.
  8. Izņem no zupas kaulus, atdala gaļu, to sīki sakapā un ievieto atpakaļ zupā , visu uzvāra.
  9. Noņem no uguns un atstāj siltumā 1/12 stundu ievilkties

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas