Gardās ābolu biezeņa pankūkas (pēc ābolu sulas spiešanas)

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • Milti
  • Piens (ja trekns piens var pievienot pienu un ūdeni)
  • Sāls
  • Cukurs
  • Ābolu biezenis, kas palicis pāri no ābolu sulas spiešanas (samērā daudz)
  • Skābs krējums/ ievārījums

Pagatavošana

20 min.
  1. Gatavo tā kā parastu pankūku mīklu. Konkrētā situācijā es izmantoju ābolu sulas spiešanas rezultātā palikušos ābolu biezumus (no manas sulas spiedes tie sanāca tādi diezgan sulīgi- kā biezenis).
  2. Tātad- biezenim pievienoju 2 olas, pienu, tad miltus, mazliet sāli un cukuru (to likt pēc garšas, jo skabāki āboli bijuši, jo vairāk cukuru jāliek). Maisu, līdz izveidojas pabieza masa. Atstāj mazliet savilkties un cep kā parastas mazās pankūkas gaiši brūnas.
  3. Sanāca neticami gardi :) Taisīju ko tādu pirmo reizi un pašai bija pārsteigums. Ēda pat tie, kam pankūkas ne visai garšo...
  4. Tā kā pankūkās ir āboli, tad liku virsū skābo krējumu, bet var arī ēst ar ko gribas, var vispār tāpat bez piedevām :)
  5. Lai labi garšo! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize