Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbju-ābolu saldējums

2007. gada 22. septembris
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Ķirbi un ābolus nomizo, āboliem atdala serdes, ķirbim sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos.
2. Katlā ieber sagriezto masu, pārlej ar 1 tasi ūdens, uzspiež 3 citronu sulu. Vāra kamēr ūdens izgaro un ķirbji mīksti ( ap ½ stundu).
3. Atdzesē, samaļ blenderī viendabīgā masā, ielej atpakaļ katlā.
4. Pievieno cukuru un saldo krējumu, kurkumas pulveri, uzvāra un visu laiku maisot vāra, lai sabiezē (ap 10 min.).
5. Atdzesētu masu liek seklā traukā ar vāku ( 2 litri) un ievieto saldētavā.
6. Labi garšo pārliets ar jāņogu (brūkleņu vai dzērveņu ) želeju
Uz augšu