Ķirbja biezzupa

3 1
Ķirbja biezzupa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbja
  • 3 kāti selerijas
  • 1 burkāns
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 5 cm purava baltās daļas
  • 2 mazie iepakojumi liellopa želejas buljona
  • Sāls pēc garšas
  • Malti pipari pēc garšas
  • Ūdens
  • Augstākā labuma olīveļļa

Pagatavošana

50 min.
  1. Ņem katliņu, ielej ūdeni - apmēram 1 litru. Vāra tik ilgi, kāmēr uzvārās, tad pieliek 2 kubiciņus liellopa buljona.
  2. Ūdenī liek ķirbja gabaliņus (bez mizas un sēklām) un nomizotu, smalkos gabaliņos sagrieztu burkānu.
  3. Pēc kādām 10 minūtem pievieno sagrieztus selerijas kātus, purava balto saļu un sagrieztas ķiploka daiviņas.
  4. Vāra 25 minūtes. Pieber maltus piparus un sāli pēc garšas.
  5. Noceļ no plīts un sablendē, līdz pašķidrai putrai līdzīgai masai. Uzkarsē vēlreiz līdz uzmet burbuli.
    Pasniedzot - pārslaka ar augstākā labuma olīveļļu.

    Lai labi garšo!
    Noceļ no plīts un sablendē, līdz pašķidrai putrai līdzīgai m...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sarmīte 2014. gada 2. novembris 13:23
Kā Helovīna recepte , vienkārši super ! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas