Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Astoņkājis ar makaroniem

2007. gada 21. septembris
Foto: krizantema :)
Pagatavošana
120 min
1. Astoņkāji labi nomazgā. Svaigā astoņkājī ir melns šķidrums, kas ir jāizņem ārā. Astoņkāji liek katlā bez ūdens, lai iztvaikotu esošais šķidrums. Ar laiku astoņkājis iegūst rozīgu nokrāsu. Kad gatavs, izņem ārā un sagriež gabaliņos.
2. Katlā ieliek sīki sasmalcinātus sīpolus un apcep nedaudz eļļā. Pievieno sagriezto astoņkāji, sagrieztus zaļumus, garšvielas. Pievieno blenderī sasmalcinātus tomātus. Visu nedaudz pavāra. Pievieno ūdeni - tā lai pārklāj visu astoņkāji. Vara apmēram 1 - 1,5h. Tas ir atkarīgs no astoņkāja gabaliņu lieluma.
3. Kad astoņkājis mīksts, pievieno makaronus. Šķidrumu skatīties, lai pietiktu makaroniem. Parasti vairāk škidruma nepieciešms. Vāra, kamēr makaroni ir mīksti un visa masa ir vēl kā zupa. Ļauj ievilkties kādu pusstundu, pēc vārīšanas, lai pazustu liekais škidrums (makaroni "paņem" lieko šķidrumu).
Uz augšu