Sākums > Receptes > Deserti

Fraņču brokastu kukulīši

2007. gada 20. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Iedrupina raugu siltā pienā.
2. Pievieno sāli un cukuru un maisa, līdz viss izkusis.
3. Sakuļ olas un lej kopā ar pienu mīklas bļodā pie miltiem.
4. Samīca gludu mīklu.
5. Sagriež istabas temperatūrā apsilušu sviestu cukurgrauda lieluma gabaliņos un iemīca mīklā.
6. Mīklai jābūt mīkstai un viendabīgai.
7. Ļauj mīklai pāris stundu rūgt uz darba galda, tad atkal stingri samīca, apsedz un noliek pa nakti, lai uzrūgst.
8. Izveltnē no uzrūgušas mīklas četrstūri, uzliek uz tā saldo vai sāļo pildījumu un sarrulē mīklas plātni, sākot no garākās malas.
9. Ņem augstās metāla veidnītes un apsmērē iekspusi ar sviestu.
10. Sagriež mīklas rulli 14 gabaliņos un ieliek tos uz 30-45 minūtēm veidnītes vertikāli, lai uzrūgst.
11. pārsmērē ar olu un liek uz 12-15 minūtēm 200 grādu karstā krāsnī cepties.
Uz augšu