Vista indiešu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 700 g vistas fileja
  • 8 ķiploku daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 15 g svaiga ingvera saknes
  • Čillī pipars
  • 120 g lazdu riekstu vai zemesriekstu
  • 2 ēd.k. karija
  • 2 paciņas saldā krējuma
  • 5 ēd.k. olīveļļas
  • Sāls
  • Kanēļa standziņas
  • Koriandrs
  • Pusotra tējk. kurkumas
  • 250 g baltvīna

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo ķiplokus un sīpolus.
  2. Sīpolus sagriež kubiciņos.
  3. Nomizo un smalki sagriež ingvera sakni.
  4. Rupji sasmalcina čili pāksti.
  5. Sagriež strēmelēs vistas fileju.
  6. Lielā pannā liek ķiplokus, riekstus, koriandru, čili un sadrupinātu kanēļa standziņu. Visu apcep.
  7. Pievieno sīpolus un cep, līdz tie paliek zeltaini brūni.
  8. Tad uzlej vīnu un ļauj vīnām vēroties iztvaikot.
  9. Visas sastāvdaļas saputo ar mikseri ( vislabāk, protams ar virtuves kombainā).
  10. Lej mērci atpakaļ pannā, pievieno olīveļļu, saldo krējumu un vāra 5 minūtes.
  11. Pēc tam masā ieliek vistas filejas gabaliņus, pievieno sāli, kurkumu un kariju.
  12. To visu vāra, līdz gaļa gatava.

Komentāri

Liga 2014. gada 4. augusts 14:57
esu eedusi... ir ljoti garshiigi... bet mees chillii vietaa likaas indijas garshvielas asaas...
Marta 2011. gada 5. decembris 20:02
Ne jau obligati jaliek klat vins, to var aizvietot ar daudzam citam partikvirlam (piem., krejumu)
un p.s. ne jau indiesi nelieto alkaholu, bet gan musulmani to nelieto!
:)
Viesturs 2011. gada 13. janvāris 15:09
Ticu, ka garšīgi, bet cik zinu Indijā neko (!) vīnā negatavo :)
Turienes tradicionālajā virtuvē tādas sastāvdaļas nav.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni