Sākums > Receptes > Uzkodas

Cepta paprika ar kazas sieru

2007. gada 20. septembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pārgriež uz pusēm paprikas, atstājot tām kātiņu.
2. Izgriež serdi un izņem sēklas.
3. Liek papriku pannā un apcep.
4. Tomātiem noņem mizu, tos vispirms blanšējot ( uz pāris minūtēm ieliek verdošā ūdenī, pirms tam tomātus sadurstos ar naža galu) un strauji atdzesējot aukstā ūdenī.
5. Tomātus sagriež katru četrās daļās.
6. Kazas sieram pievieno olīveļļu, sāli, piparus un divas sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
7. Katrā paprikā pilda sagatavoto kazas sieru, pa virsu liekot tomātu daiviņas.
8. Sagatavoto papriku liek cepeškrāsnī cepties 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.
9. Pa to laiku sasmalcina baziliku un sajauc to ar olīveļļu un sasmalcinātiem ķiplokiem viendabīgā masā.
10. Kad paprika gatava, to pārsmērē ar pagatavoto bazilika maisījumu.
11. Liek uz šķīvjiem un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
Uz augšu