Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sainīši

2007. gada 17. septembris
Foto: Uldis Jēkabsons
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus ar visu mizu kārtīgi nomazgā un nosusina
2. Liek uz cepampapīra vai follijas gabala un starp kartupeļiem izkaisa nedaudz nelielus žāvētās gaļas gabaliņus un pārgrieztu ķiploku
3. Kartupeļus pārlej ar eļļu
4. Kartupeļus apkaisa ar sāli (sāls vajag nedaudz vairāk kā parasti, jo kartupeļus aisargā miza) un pārējām garšvielām
5. Bez garšaugiem var iztikt, bet var katrā šādā sainītī paeksperimentēt un ielikt kaut ko citu - dilles, rozmarīns, timiāns, pētersīļi. Sanāks tiešām ļoti garšīgi
6. Kartupeļu paciņu rūpīgi aiztaisa, tā lai nekas netek ārā un liek 180 grādu cepeškrāsnī uz aptuveni 45 minūtēm. Atkarīgs no kartupeļu lieluma.
Uz augšu