Pikantā, sātīgā " pohu" zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg pelmeņu
  • Bundžiņa konservētu tomātu savā sulā
  • 3 vidēji svaigie tomāti ar noplaucētām ādiņām
  • Tobasko sarkanā mērce
  • 1 rīvēts burkāns
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • Zaļie pētersīļi, bazilika lapiņas (var arī kaltētas), garšvielu maisijums ar sāli, nedaudz rozmarīna
  • Eļļa
  • Rīvēts siers

Pagatavošana

30 min.
  1. Katlā uzliek vārīties pelmeņus, ūdeni lej tik daudz, cik biezu gribēsies zupu. Ūdeni var nedaudz pasālīt. Uz pannas, nelielā daudzumā eļļas, apcep sīpolus sagrieztus pusgredzentiņos, pievieno burkānus. Kad burkāni jau pamīksti, pievieno smalki sagrieztus svaigos tomātus un savā sulā konservētos tomātus. (Sulu no konservētiem tomātiem ielej pelmeņu ūdenī). Pannā pieber garšvielu maisījumu, rozmarīnu, sakapātus pētersīļus un baziliku. Kad gandrīz gatavs (sautējas kādas 3 min.), pieliek caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Vēl nedaudz maisot pavāra un pievieno gandrīz gatavajiem pelmeņiem. Vāra, līdz pelmeņi pilnīgi gatavi. Tobasko mērci pieliek pēc garšas. Ja liekas, ka ir par pliekanu, var pielikt nedaudz tomātu mērces. Pasniedz šķīvīšos ar krējumu un uzber sarīvētu sieru. Klāt piekož tosterētu baltmaizi, aprīvētu ar ķiploka daiviņu.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 23. jūlijs 20:35
Der arī gluži parastai dienai. Mājinieki atzina kā ļoti labu :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas