Sākums > Receptes > Zupas

Pikantā, sātīgā " pohu" zupa

2007. gada 13. septembris
Foto: Baiba Daukste
Pagatavošana
30 min
1. Katlā uzliek vārīties pelmeņus, ūdeni lej tik daudz, cik biezu gribēsies zupu. Ūdeni var nedaudz pasālīt. Uz pannas, nelielā daudzumā eļļas, apcep sīpolus sagrieztus pusgredzentiņos, pievieno burkānus. Kad burkāni jau pamīksti, pievieno smalki sagrieztus svaigos tomātus un savā sulā konservētos tomātus. (Sulu no konservētiem tomātiem ielej pelmeņu ūdenī). Pannā pieber garšvielu maisījumu, rozmarīnu, sakapātus pētersīļus un baziliku. Kad gandrīz gatavs (sautējas kādas 3 min.), pieliek caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Vēl nedaudz maisot pavāra un pievieno gandrīz gatavajiem pelmeņiem. Vāra, līdz pelmeņi pilnīgi gatavi. Tobasko mērci pieliek pēc garšas. Ja liekas, ka ir par pliekanu, var pielikt nedaudz tomātu mērces. Pasniedz šķīvīšos ar krējumu un uzber sarīvētu sieru. Klāt piekož tosterētu baltmaizi, aprīvētu ar ķiploka daiviņu.
Uz augšu