Vieglā siera kūka bez siera

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatam
  • 125 gr auzu cepumi-Digestives
  • 60 gr izkausēta sviesta
  • Pildījumam
  • 15 gr zelatīna(graudiņos vai plāksnītēs)
  • 2 olu baltumi
  • 100 gr cukura
  • 1 laims(miziņa janorive un sula jaizspiež
  • 1 citrons(tas pats kas laimam)
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1.5 dl salda krējuma
  • 3 dl skāba krējuma(var ar ar mazaku tauku saturu)
  • Mercei
  • 200 gr svaigu vai saldētu ogu
  • 100 gr cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. Pamatam cepumus ieliek plastmasas maisiņa un sasmalcina rullējot ar mīklas rulli. Tad izkausē sviestu, pievieno cepumiem, visu sajauc. Tad uzsilda cepeškrasni uz 165C. Cepumu maisījumu ar sviestu liek tortes forma ar izņemamu dibenu un liek cepeškrāsnī uz 15 min. Tad atdzesē.
  2. Ja nav cepeškrāsns, tad var likt formu uz pusstundu, lai sviests sacietē, ledusskapī.
  3. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni. Olu baltumus saputo gandrīz stīvus, pievieno 1/3 daļu cukura un saputo stivus.
  4. Citrona un laima sulu uzsilda(bet nedrikst būt ļjoti karsts), tad pievieno želatinu, kam ūdens noliets, un lai želatins izkūst.
  5. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru, lai tie gaisīgi, tad pievieno citrona un laima mizinas, iemaisa želatīnu ar sulu un atstāj, lai massa nedaudz sabiezē.
  6. Saputo saldo krējumu.Tad pievieno skābo krējumu un iecilā saputotos olu baltumus.Tad visu pievieno olu massai ar želatinu.
  7. Visu pārlej kūkas pamatam un liek ledusskapi uz 3 stundām.
  8. Mērcei samaisa ogas kopā ar cukuru un pasniedz pie kūkas.

Komentāri

Ita Av 2010. gada 9. marts 10:03
ļoti garšīgi. Tikai laikam laimu un citronu nākamreiz 1/2 mazāk, citādi garša ļoti spilgti izteikta, bet visumā ļoti, ļoti gardi un struktūra tāda gaisīga.
Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes