Vieglā citrusaugļu siera kūka bez siera

3 1
Vieglā citrusaugļu siera kūka bez siera
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pamatam:
  • 125 g auzu cepumu - Digestives
  • 60 g izkausēta sviesta
  • Pildījumam:
  • 15 g želatīna (graudiņos vai plāksnītēs)
  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 1 laims (miziņa janorive un sula jaizspiež)
  • 1 citrons (tas pats, kas laimam)
  • 4 olu dzeltenumi
  • 150 ml saldā krējuma
  • 300 ml skāba krējuma(var ar ar mazaku tauku saturu)

Pagatavošana

220 min.
  1. Pamatam cepumus ieliek plastmasas maisiņā un sasmalcina rullējot ar mīklas rulli.
  2. Izkausē sviestu, pievieno cepumiem, visu sajauc.
  3. Tad uzsilda cepeškrāsni uz 165C. Cepumu maisījumu ar sviestu liek tortes forma ar izņemamu dibenu un liek cepeškrāsnī uz 15 min. Tad atdzesē.
    Ja nav cepeškrāsns, tad var likt formu uz pusstundu, lai sviests sacietē, ledusskapī.
  4. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni. Olu baltumus saputo gandrīz stīvus, pievieno 1/3 daļu cukura un saputo stīvus.
  5. Citrona un laima sulu uzsilda (bet nedrīkst būt ļoti karsts), tad pievieno želatīnu, kam ūdens noliets, un ļauj, lai želatīns izkūst.

  6. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru, lai tie gaisīgi, tad pievieno citrona un laima miziņas, iemaisa želatīnu ar sulu un atstāj, lai masa nedaudz sabiezē.

  7. Saputo saldo krējumu. Tad pievieno skābo krējumu un iecilā saputotos olu baltumus. Tad visu pievieno olu masai ar želatīnu.

  8. Visu pārlej kūkas pamatam un liek ledusskapī uz 3 stundām.
    Gatavu kūku dekorē ar laima šķēlītēm un svaigām piparmētrām.

    Lai labi garšo!
    Visu pārlej kūkas pamatam un liek ledusskapī uz 3 stundām....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ita Av 2010. gada 9. marts 10:03
ļoti garšīgi. Tikai laikam laimu un citronu nākamreiz 1/2 mazāk, citādi garša ļoti spilgti izteikta, bet visumā ļoti, ļoti gardi un struktūra tāda gaisīga.
Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize