Valstu mixlis

2007. gada 12. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Izkārto šķīvjos salātu lapas.
2. Sagriež tomātus (gabaliņos), avokādo, novārītas olas, Feta sieru (kubiņos) un kārto ("izmētā") pa virsu salātu lapām.
3. Apcep bekona sloksnītes, sagriež mazākās sloksnītēs un "izmētā"/sakārto pa virsu visam iepriekšminētajam.
4. Apgrauzdē cepeškrāsnī ciedru riekstus un pārkaisa visam pāri.
5. Ja vēlas mērcīti, tad ņem nedaudz olīveļļu un sajauc ar mazumiņu baltvīna etiķa, lai ir mazliet asāka garša (daudzumu skata pēc vajadzības, bet es parasti ieleju glāzē olīveļļu apmēram 2 cm augstumā un pēc garšas pievienoju baltvīna etiķi). To var liet pāri visiem salātiem vai tikai kādā šķīvja maliņā, jo ne visiem šī mērcīte iet pie sirds.
6. Piparus un sāli lieto pēc vajadzības un gaumes.
7. Mežonīgi garšīgi un sātīgi.
8. Lai labi garšo :)
Uz augšu