Asinsdesas

5 1
Asinsdesas
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaiga speķa
  • 1.5 - 1,5 l asins
  • 10 m zarnu
  • 1.5 kg miežu putraimu
  • Ķiploki
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielā katlā izvāra speķi. Kad tas mīksts, izņem ārā un tajā pašā buljonā liek miežu putraimus, kāmēr tie gatavi.
  2. Speķi sagriež mazos kubiciņos, liek klāt izvārītajiem putraimiem ,pievieno spiestus ķiplokus (nu 1,5-2 galviņas), smalkos melnos piparus un sāli. Jābūt diezgan pikantam.
  3. Kad tas viss atdzisis, lej klāt asinis, samaisa un pilda zarnās.
  4. Tad izveidotās desas liek uz cepešpannas un liek krāsnī cepties. Apmēram 15 min. vienu pusi, tad apgriež uz otru. Jābūt smuki brūnām.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Andris 2012. gada 3. augusts 11:20
Vēl var likt klāt smalki sagrieztus kartupeļus.
Un pats galvenais-bez garšvielām,kas tautā saucas -smerdele(jeb sievmētra)- tā nav asins desa.
solvita 2009. gada 1. augusts 00:10
Esmu ēdusi,ļoti,ļoti garšigi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni