Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grillēta vistiņa ar baziliku

2007. gada 2. septembris
Foto: Anna Brauna
Pagatavošana
100 min
1. Ņem sviestu ieliek bļodiņā, pievienu pusi no bazilika daudzuma (ja svaigs tad jāsaplucina), sāli, piparus (var arī citas garšvielas un zaļumus). Sviestu samīca kopā ar garšvielām- līdz tas kļūst mīksts, bet ne šķidrs. Ņem vistu un iegūto sviesta masu ieziež vistai zem ādas- cik nu to ir iespējams izdarīt. Izspiež no sitrona sulu, sajauc ar tomātu mērci, sāli, pipariem un baziliku. ierīvē vistu ar iegūto šķidrumu, aatlikušo ielej vistai iekšā. vistu uz pāris stundām ievieto ledusskapī lai marināde un garšvielas ievelkas.
2. Vistu sprauž uz rotējošā grilla, vai liek uz pannas cepeškrāsnī cepties 180-200 c aptuveni uz stundu. vēlams savākt no vistas iztecējošo šķidrumu- cepšanās laikā. No tā var pagatavot ļoti gardu mērci.
3. Vistu var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem. klāt labi garšo barbequ mērce, vai pašu pagatavotā mērce.
Uz augšu