Sākums > Receptes > Deserti

Glazēti praiņiki

2007. gada 2. septembris
Foto: Martins Spilva
Pagatavošana
1 min
1. Ļoti garšīgi GLAZĒTI PRJAŅIKI
2. Ņemam 5 ēd.k medus, mazliet augu eļļas, vaniļas cukura, kanēļa. Pieliekam rozīnes un dažādus žāvētos augļus, kas kuram patīk, kā arī riekstus un dažādas sēkliņas, bet var tikai piem. ar rozīnēm vai riekstiem, vai pat bez tiem. Vēl pievienojam 1 olu un 1 olas zeltenumu (baltumu pataupam glazūrai). Pieliekam jebkuru bezglutēns miltu maisījumu (es parasti izmantoju Finax), kas sajaukti ar ½ tējk ar etiķi dzēstas sodas (vai 1 tējk cepamā pulvera) tā, lai sanāktu pabieza mīkla, no kuras var sarullēt bumbiņas. Tad vienkārši ar rokām saripinam mazas bumbiņas (jo cepoties apjoms palielinās apm 2x). Bumbiņas var mazliet saplacināt. Liekam ar cepamo papīru apklātā plātī un cepam 200^t. Jāskatās līdzi, jo izcepas ļoti ātri.
3. Pāri palikušo olas baltumu kuļ, pakāpeniski pievieno pūdercukuru tā, lai sanāktu pabiezs maisījums un piepilina mazliet citrona sulas, lai labāk sacietē.
4. Glazūru var veidot arī bez olas baltuma. Tikai no pūdercukura, citronu sulas un mazlietiņ ūdens.
5. Kad prjaņiki atdzisuši tos ņem un pa vienam apmērcē glazūrā. Ļauj nožūt.
6. Ļoti garšīgi, saldi un trausli. Bērniem gatavojot var vēl nesacietējušā glazūrā salikt rozīņu actiņas un no žāvētu augļu gabaliņiem vai sēkliņām veidot smaidīgu mutīti. Vai kā citādi dekorēt.
Uz augšu