Ņammīgās biezpiena-ābolu karstmaizītes

4 1

Sastāvdaļas

  • Vienai maizītei nepieciešams
  • 1 svaigas baltmaizes šķēle
  • Biezpiens(var būt arī vājpiena)
  • Jogurts
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • Vaniļas cukurs
  • Ābols
  • Margarīns(bet nav obligāti)
  • Sasmalcināti rieksti (var būt arī marmelāde, rozīnes utml.)

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzziež baltmaizes šķēlei mazliet margarīna.
  2. Nomizo ābolu un nogriež tik šķēlīšu, lai pietiktu maizes šķēles apklāšanai.
  3. Sakuļ olu kopā ar cukuru (tas pēc garšas, bet mana stratēģija- jo saldāk, jo labāk :)). Pēc tam sakulto olu izlej lēzenā šķīvītī.
  4. Ābolu šķēlītes apviļā sakultajā olā un liek virsū baltmaizei.
  5. Gatavo biezpiena masu: sajauc kopā biezpienu, jogurtu, vaniļas cukuru, kanēli, sasmalcinātos riekstus (jeb marmelādi vai rozīnes) tā, lai veidojas vijīga un pusšķidra masa. Ja paliek pāri masa, tad var gatavot vēl vienu maizīti.
  6. Glīti uzziež biezpiena masu maizītei. Var vēl pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai salikt glītas marmelādes škēlītes pa virsu.
  7. Pirms likšanas uz iepriekš uzkarsētas pannas maizīti vēl pamērcē sakultajā olā un liek uz pannas.
  8. Cep, kamēr maizītes apakša ir gaiši brūna.
  9. Šī maizīte ir tiešām ļoti garšīga un var pat konkurēt ar konditorejās ražotajām biezpiena bulciņām :)
  10. Klāt var piedzert tēju vai kafiju.
  11. Nu tad labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas