Sākums > Receptes > Uzkodas

Ņammīgās biezpiena-ābolu karstmaizītes

2007. gada 2. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Uzziež baltmaizes šķēlei mazliet margarīna.
2. Nomizo ābolu un nogriež tik šķēlīšu, lai pietiktu maizes šķēles apklāšanai.
3. Sakuļ olu kopā ar cukuru (tas pēc garšas, bet mana stratēģija- jo saldāk, jo labāk :)). Pēc tam sakulto olu izlej lēzenā šķīvītī.
4. Ābolu šķēlītes apviļā sakultajā olā un liek virsū baltmaizei.
5. Gatavo biezpiena masu: sajauc kopā biezpienu, jogurtu, vaniļas cukuru, kanēli, sasmalcinātos riekstus (jeb marmelādi vai rozīnes) tā, lai veidojas vijīga un pusšķidra masa. Ja paliek pāri masa, tad var gatavot vēl vienu maizīti.
6. Glīti uzziež biezpiena masu maizītei. Var vēl pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai salikt glītas marmelādes škēlītes pa virsu.
7. Pirms likšanas uz iepriekš uzkarsētas pannas maizīti vēl pamērcē sakultajā olā un liek uz pannas.
8. Cep, kamēr maizītes apakša ir gaiši brūna.
9. Šī maizīte ir tiešām ļoti garšīga un var pat konkurēt ar konditorejās ražotajām biezpiena bulciņām :)
10. Klāt var piedzert tēju vai kafiju.
11. Nu tad labu apetīti! :)
Uz augšu