Sākums > Receptes > Zupas

Zivju biezeņzupa

2005. gada 11. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
120 min
1. Sīpolu, kartupeļus, pētersīļa sakni un puravu sīki sagriež un apcep sviestā. Laša gaļu un mugurkaulu vāra ar lauru lapu, pipariem, krustnagliņām un apceptajiem dārzeņiem, pārlej ar gaļas buljonu un pusi piena. vāra uz mazas uguns 20 minūtes. Zivi atdala no asakām, buljonu izkāš, uzvāra un noņem no uguns. Atlikušo pienu saputo ar krējumu, olas dzeltenumu, citronu sulu, “Vorčesteras” mērci un cieti. Maisījumu ielej zupā, uzsilda, bet neļauj vārīties. Pievieno zivi un vārītos dārzeņus, vāra vēl 10 minūtes uz mazas uguns. Zupu pasniedzot, to pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, klāt pasniedz sāļos cepumus.
Uz augšu