Berlīnes cepumi

2007. gada 30. augusts
Foto: Nelda Ceriņa
Pagatavošana
20 min
1. Svaigus olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pievieno cieti novārītos, caur sietiņu izberstos olu dzeltenumus un vēl puto. Pielej atšķaidītu briežraga sāli, pārmaiņus ar izsijātiem miltiem, pievieno pārsliņās saplucinātu sviestu. Mīklu viekli samīca, līdz tā viscaur vienādsa un vienā pikā. Uz brīdi noliek vēsumā. Tad izveltenē mīklas desiņas mazā pirksta resnumā (8-10 cm garas) un galiņus pārleik vienu otram pāri. Veido kā kliņģerīšus. Liek uz sagatavotas plāts, pārziež ar pussaputotu olas baltumu un pārkaisa ar rupju cukuru. Cep mērenā siltumā, gaiši dzeltenus. Uzmanīgi noņem no plāts, jo cepumi ir ļoti trausli.
Uz augšu