Garšīgās kūciņas

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 700 g miltu "Hercogs"
  • 500 g margarīna "Eve"
  • 210 g ūdens
  • 0.5 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 0.33 tējk. citronskābe
  • Kūciņām
  • 2 glāze/s riekstu
  • 3 tējk. kanēļa
  • 2 glāze/s cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavo mīklu. Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas, ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedaudz pispiež un ļauj stāvēt 20-30 minūtes, lai vienmērīgāk sadalās mitrums un uzbriezt lipeklis, bet var veltnēt un cept tūlīt. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgās izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu. No šīs mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, groziņus, pīrādziņus, kūkas un tortes u. c.
  2. Gatavo garšīgās kūciņas. Ņem riekstus, cukuru, kanēli un visu samaļ.
  3. Samalto masu liek izveltnētajā mīklā un taisa bumbiņas. Bumbiņas apkaisa ar cukuru.
  4. Cep ~ 200 grādos līdz bumbiņas skaisti brūnas.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

marta 2009. gada 30. jūnijs 19:27
es ieteiktu sii kuucinam uzbert virsu looti daudz baltas sokolades :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize