Garšīgās kūciņas

2007. gada 29. augusts
Foto: Viesturs/Jānis kalniņš
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo mīklu. Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas, ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedaudz pispiež un ļauj stāvēt 20-30 minūtes, lai vienmērīgāk sadalās mitrums un uzbriezt lipeklis, bet var veltnēt un cept tūlīt. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgās izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu. No šīs mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, groziņus, pīrādziņus, kūkas un tortes u. c.
2. Gatavo garšīgās kūciņas. Ņem riekstus, cukuru, kanēli un visu samaļ.
3. Samalto masu liek izveltnētajā mīklā un taisa bumbiņas. Bumbiņas apkaisa ar cukuru.
4. Cep ~ 200 grādos līdz bumbiņas skaisti brūnas.

Lai labi garšo!
Uz augšu