Ratatouille (ratatū)

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 1 cukini
  • 1 liels sīpols
  • 2 zaļās paprikas
  • 3 lieli tomāti
  • 4 -5 daiviņas ķiploka
  • 1 zariņš timiāna
  • 2 zariņi bazilika
  • Svaigi pētersīļi
  • Sāls pēc garšas
  • 2 ēdk. sviesta vai labas eļļas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sīpolu sagriež plānās pusripiņās, papriku šaurās strēmelēs, baklažānus un cukini palielos kubos, tomātus blanšē, novelk ādu, sagriež 8 daiviņās, ķiplokus un zaļumus sasmalcina ar nazi.
  2. Sakarsē pannā sviestu vai eļļu, apcep sīpolus (apmaisot) zeltainus, pieliek papriku un apmaisot cep uz vidējas uguns minūtes 3, kamēr apvilkusies, pieliek baklažānus, cukini, tomātus, pusi ķiploka, baziliku un timiānu, apsāla, pārlej pāri ½ glāzi ūdens, uzliek vāku, nogriež ūguni mazāku un sutina 20 minūtes.
  3. Pēc 20 minūtēm pieliek atlikušos ķiplokus, pārbauda sāli, ja vajag - pieliek vēl, pasautē zem vāka 1 minūti, uzkaisa pētersīļus, uzliek vāku un izslēdz uguni. Patur zem vāka 3 minūtes.
  4. Pasniedz kā ātsevišķu ēdienu, bet var pasniegt arī kā garnējumu gaļai un zivīm.

Komentāri

Agita 2012. gada 9. septembris 19:31
Es vēl pievienoju pupiņu tomātu mērcē vietā kartupeļus un bundžiņu sakapātu tomātu. Arī ir ēdams.
Anete 2012. gada 11. augusts 22:30
Var pasniegt kā piedevu gaļai un zivīm (krievu val. - garnir, tas gluži nav tas pats, kas garnējums, garnēt nozīmē "izrotāt", no tāda samaisīta sautējuma nekāds skaistais rotājums nesanāks).
anna 2009. gada 5. septembris 22:11
Mēs arī filmas iespaidā nolēmām pagatavot šo ēdienu un bijām priecīgas, ka šo recepti šeit atradām! Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni