Tabulē (kuskusa un tomātu salāti)

5 1

Sastāvdaļas

  • ½ kg sulīgu, gaļīgu tomātu
  • 200 g nevārīta kuskusa
  • 6 -7 mazie, cietie tomātiņi
  • 2 -3 sīpoli
  • 2 citroni
  • Saišķītis pētersīļu
  • 6 ēdamkarotes eļļas, vislabāk zemesriekstu vai olīvu
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Lielos tomātus sīki sagriež tā, lai sula neiet zudībā, un samaisa palielā lielā bļodā ar kuskusu, ar 2 citronu sulu, eļļu, sakapātiem pētersīļiem, sasmalcinātiem sīpoliem, sāli, pipariem. (Ja patīk, var pievienot arī saspiestu ķiploku un ēdamkaroti sakapātu svaigu piparmētru).
  2. Bļodu pārvelk ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām, lai ievelkas. Laiku pa laikam apmaisa.
  3. Kad kuskuss uzbriedis un sasūcies ar piedevām, to vēlreiz apmaisa un izrotā ar uz pusēm pārgrieztiem mazajiem tomātiņiem un kādu pētersīļa lapiņu.
  4. Labi garšo kopā ar parastajiem lapu salātiem, svaigu bageti un atdzesētu baltvīnu.

Komentāri

Elina 2012. gada 21. oktobris 17:45
Ta tos salatus negatavo Tabule galvena sastavdalja ir ljoti daudz sakapatu petersilu nevis tomatu. un smalkais bulgur ir maz 200 g ir par daudz.
Zane 2011. gada 6. janvāris 17:06
Lai dzīvo Francija un Francijas arābu garšīgie ēdieni! Gadu gaitā tie jau kļuvuši par neatņemamu franču virtuves sastāvdaļu.
Etna Vitti 2011. gada 6. janvāris 17:01
Nu jaa, taa arii ir, es dziivoju Francijaa un te tieshaam taisa ar kuskus un veel franchi miil pievienot arii roziines, bet par cik mans viirs ir libaanis.............

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti