Kartupeļu&baraviku sacepums

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 300 g baraviku
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 50 g kūp.cūk.gaļas
  • 2 olas
  • Pusglāze piena
  • Pusglāze saldā krējuma
  • 50 g siera
  • Sāls,pipari
  • Sviests
  • 2 tomāti
  • Dažādi zaļumi

Pagatavošana

45 min.
  1. kartupeļus izvāra un sastampā biezenī,pievieno olu dzeltenumus, karstu pienu un krējumu, sāli pēc garšas, iecilā saputotus olu baltumus.
  2. sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu,pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas krūtiņu,apcep,liek klāt sagrieztas baravikas un sautē,līdz sula novārās.Nedaudz apcep,liek klāt sagrieztus tomātus,saberztu ķiploku un daļu sakapātu zaļumu un vēl mazliet pacep.Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa.Virs tā liek baraviku sacepumu.Virsū liek otru kartupeļu biezeņa pusi.
  3. Pārkaisa ar rīvētu vai gabaliņos sagrieztu sieru un pārliek ar sviesta piciņām. Cep 200 grādu temperatūrā ~30 minūtes.Izceptu pārkaisa ar zaļumiem.(Kartupeļu biezenim nelietot blenderi-kļūs dīvains, baraviku vietā var ņemt arī citas sēnes).

Komentāri

Zigeta Mažone 2010. gada 5. septembris 20:37
Mana ģimene un it sevišķi man vīrs ir sajūsmā par šo sacepumu.Nav sarežģīta recepte,bet gala rezultāts ir superīgs.Katru gadu,kad sākas sēņu laiks mans vīrietis palūdz pagatavot šo ēdienu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni