Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu&baraviku sacepums

2007. gada 24. augusts
Foto: Dārta
Pagatavošana
45 min
1. kartupeļus izvāra un sastampā biezenī,pievieno olu dzeltenumus, karstu pienu un krējumu, sāli pēc garšas, iecilā saputotus olu baltumus.
2. sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu,pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas krūtiņu,apcep,liek klāt sagrieztas baravikas un sautē,līdz sula novārās.Nedaudz apcep,liek klāt sagrieztus tomātus,saberztu ķiploku un daļu sakapātu zaļumu un vēl mazliet pacep.Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa.Virs tā liek baraviku sacepumu.Virsū liek otru kartupeļu biezeņa pusi.
3. Pārkaisa ar rīvētu vai gabaliņos sagrieztu sieru un pārliek ar sviesta piciņām. Cep 200 grādu temperatūrā ~30 minūtes.Izceptu pārkaisa ar zaļumiem.(Kartupeļu biezenim nelietot blenderi-kļūs dīvains, baraviku vietā var ņemt arī citas sēnes).
Uz augšu