Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tradicionālais šašliks

2007. gada 24. augusts
Foto: Depositphotos
Kvalitatīva gaļa, laba marināde, rūpīga grilēšana un lielisks šašliks gatavs.
Pagatavošana
240 min
1. Gaļu atdala no cīpslām un plēvēm. Sagriež apm. 4x4 cm lielos gabalos.
2. Nomizo sīpolus, nogriež abos galos asnu un saknes vietu (tas dara rūgtenu marinādi) un pārējo sīpolu sagriež vidēji smalkos gredzenos.
3. Tad sajauc tos kopā ar gaļu un kārtīgi "izspaida", lai gaļa un sīpoli sāk suloties.
4. Sagriež 1 citronu smalkās šķēlītēs un iemaisa gaļā.
5. Etiķi, eļļu un ūdeni sajauc kopā noslēdzamā traukā (var burkā ar aizskrūvējamu vāku), saskalo un pievieno gaļai.
6. Tad pievieno sāli, piparus, saldos piparus un cukuru. Cukurs tiek pievienots kā garšas regulētājs - lai marināde nebūtu skāba, bet gan saldskāba. Garšvielas ir norādītas aptuvenos daudzumos, tādēļ tās labāk ir likt pēc savas garšas izjūtas un gaumes.
7. Kad tas viss ir salikts, tad tāpat kā no sākuma kārtīgi gaļa ir "jāizspaida" un jāsajauc garšvielas ar visu pārējo masu.
8. Kad tas izdarīts, tad atlikušo citronu (labāk pusīti) sagriež skaisti pa virsu kā garnējumu, bet neiemaisot gaļā.
9. Tad uzliek traukam vai nu ko smagu, lai nospiež, taču, ja trauks ir aiztaisāms (piem. šašliku spainītis), tad var arī tāpat aiztaisīt vāku un novietot izstabas temperatūrā un pēc apm. 4 stundām gaļa būs gatava.
10. Tad var spraust uz iesma vai likt režģī un cept 15 - 20 min. Var uz iesma pievienot citrona šķēlīti, sīpolus vai dārzeņus.
11. Labu apetīti!
Uz augšu