Tradicionālais šašliks

5 1
Tradicionālais šašliks
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas šķiņķa vai kakla karbonādes, var arī liellopa šķiņķi
  • 800 g sīpolu
  • 1 - 2 citroni
  • 2 tējk. sāls
  • 1 tējk. maltu piparu
  • 2 tējk. saldo, sarkano, malto piparu
  • 3 ēd. k. cukura
  • 50 g olīveļļas vai rapšu eļļas
  • 70 g galda etiķa 9%
  • 70 g ūdens

Pagatavošana

240 min.
  1. Gaļu atdala no cīpslām un plēvēm. Sagriež apm. 4x4 cm lielos gabalos.
  2. Nomizo sīpolus, nogriež abos galos asnu un saknes vietu (tas dara rūgtenu marinādi) un pārējo sīpolu sagriež vidēji smalkos gredzenos.
  3. Tad sajauc tos kopā ar gaļu un kārtīgi "izspaida", lai gaļa un sīpoli sāk suloties.
  4. Sagriež 1 citronu smalkās šķēlītēs un iemaisa gaļā.
  5. Etiķi, eļļu un ūdeni sajauc kopā noslēdzamā traukā (var burkā ar aizskrūvējamu vāku), saskalo un pievieno gaļai.
  6. Tad pievieno sāli, piparus, saldos piparus un cukuru. Cukurs tiek pievienots kā garšas regulētājs - lai marināde nebūtu skāba, bet gan saldskāba. Garšvielas ir norādītas aptuvenos daudzumos, tādēļ tās labāk ir likt pēc savas garšas izjūtas un gaumes.
  7. Kad tas viss ir salikts, tad tāpat kā no sākuma kārtīgi gaļa ir "jāizspaida" un jāsajauc garšvielas ar visu pārējo masu.
  8. Kad tas izdarīts, tad atlikušo citronu (labāk pusīti) sagriež skaisti pa virsu kā garnējumu, bet neiemaisot gaļā.
  9. Tad uzliek traukam vai nu ko smagu, lai nospiež, taču, ja trauks ir aiztaisāms (piem. šašliku spainītis), tad var arī tāpat aiztaisīt vāku un novietot izstabas temperatūrā un pēc apm. 4 stundām gaļa būs gatava.
  10. Tad var spraust uz iesma vai likt režģī un cept 15 - 20 min. Var uz iesma pievienot citrona šķēlīti, sīpolus vai dārzeņus.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aleksandra Ločmele 3. jūnijs 10:55
No kura laika latviešiem ''TRADICIONĀLAIS ŠAŠLIKS'' ko ???????
Nils Veidmanis 2017. gada 7. jūlijs 23:53
Pēc pieredzes, diennakti var turēt, es labāk pēčāk (PĒc Četrām stundĀm, ātrāK nē) ieliku bļodu ledusskapī, viss ok. Teicama recepte vistas šķiņķiem, atkaulotajiem, super.
Evija Buševica 2017. gada 13. aprīlis 15:48
Vai tas nebus slitkti ja es noturēšu gaļu marinēties uz visu diennakti?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni