1. Sarīvē kabaci uz rupjās rīves, ja nav pāraudzis- ar visu miziņu un sēklām. Pievieno biezpienu, olu dzeltenumus, miltus, cukuru, krējumu, rozīnes, vaniļas cukuru vai rīvētu citrona miziņu. Ja masa šķiet par šķidru, var piebērt pāris karotes mannas.Iecilā ar šķipsniņu sāls saputotus olu baltumus.
2. Ietaukotā un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisītā veidnē vai dziļā pannā liek sagatavoto masu, pārkaisa ar rīvmaizi un pārliek ar sviesta piciņām.Cep cepeškrāsnī apm.40-50 min pie 200 grādiem. Cukura un rozīņu daudzumu nosaka pēc garšas, cepšanas ilgums atkarīgs no veidnes dziļuma. Vislabāk garšos ar jāņogu ķīseli, bet var ēst arī tāpat.
3. Recepte sevišķi noderēs kabaču audzētājiem un kaloriju skaitītājiem.