Marinēti gurķi ar aličiem (bez etiķa)

3 1

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Dzeltenie vai sarkanie aliči
  • Ķiploki
  • Dilles
  • Veseli melnie pipari
  • Citas piedevas, ko var izmantot klasiskajā marinēšanā
  • Cukurs
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. kārtīgi nomazgātās burkās liek apmēram 3 - 5 veselas vai uz pusēm pārgriestas ķiploku daiviņas, dilles, piparus un, ja vēlas arī upeņu lapas un tamlīdzīgas lietas.
  2. Burkā liek nomazgātus aličus - 10 aliči uz 1l burku, 30 aliči uz 3l burku utlm. atlikušo burkas daļu piekrāmē ar guķiem.
  3. marinādi pagatavo proporcijās: 1,5l ūdens, 3karotes cukura, 2karotes sāls. to visu uzvāra un karstu uzmanīgi lej burkās. Kad tās pielietas maksimāli pilnas, virsū skrūvē vāku, apgriež otrādi un pārklāj ar kaut ko, lai tās atdzistu tumsā.
  4. Sanāk maigi, garšīgi gurķīši. Ļoti piemēroti cilvēkiem,kas slimo ar gastrītu vai citām kuņģa kaitēm un kam nav ieteicams lietot uzturā asus, etiķotus ēdienus.

Komentāri

Edvins 2015. gada 10. septembris 11:35
Interesanta ideja atstāt ietītu ar vāku uz leju. 3 l burkai valcēto vāku nospiež kā nieku un iegūstam garšīgus marinētus dvieļus!
Līga Jaunzema 2011. gada 8. augusts 16:44
sāls un cukurs mērīts ēdamkarotēs.
svarīgi ir tūlīt pēc aizvēršanas apsegt, lai gurķi un aliči pēc iespējas ilgāk paliek silti.
stāv ļoti labi pat bez pagraba.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi