Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti gurķi ar aličiem (bez etiķa)

2007. gada 21. augusts
Foto: Liiga Jaunzema
Pagatavošana
1 min
1. kārtīgi nomazgātās burkās liek apmēram 3 - 5 veselas vai uz pusēm pārgriestas ķiploku daiviņas, dilles, piparus un, ja vēlas arī upeņu lapas un tamlīdzīgas lietas.
2. Burkā liek nomazgātus aličus - 10 aliči uz 1l burku, 30 aliči uz 3l burku utlm. atlikušo burkas daļu piekrāmē ar guķiem.
3. marinādi pagatavo proporcijās: 1,5l ūdens, 3karotes cukura, 2karotes sāls. to visu uzvāra un karstu uzmanīgi lej burkās. Kad tās pielietas maksimāli pilnas, virsū skrūvē vāku, apgriež otrādi un pārklāj ar kaut ko, lai tās atdzistu tumsā.
4. Sanāk maigi, garšīgi gurķīši. Ļoti piemēroti cilvēkiem,kas slimo ar gastrītu vai citām kuņģa kaitēm un kam nav ieteicams lietot uzturā asus, etiķotus ēdienus.
Uz augšu