Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pecan pie (pekanriekstu kūka)

2007. gada 21. augusts
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
80 min
1. Miltus sajauc ar sali un cukuru, iesijā bļodā. Ar pirkstiem iestrādā sviestu, kamēr veidojas drumstalas. Olas dzeltenumu sajauc ar ūdeni, ar dakšiņu iejauc masa, līdz veidojas lielāki kunkuli. Miklu savel viena pika, ietin pārtikas plēvē un liek 30 min dzesēties ledusskapi.
2. Pusi no riekstiem sakāpā.
3. 24 cm "pie" vai "tarte" formu ieziež ar sviestu.
4. Miklu izrullē, ieklāj forma. Liek atpakaļ ledusskapi.
5. Cepeškrāsni ar cepamo plati sakarsē uz 180°C.
6. Atlikušo sviestu lēnām izkausē, ņem no uguns. Piejauc kakao, sīrupu. Olas viegli sakul ar cukuru un rumu. Olu masa iejauc sīrupu, pievieno iepriekš sakapātos riekstus. Masu lej forma, pa virsu saliek atlikušos riekstus.
7. Formu liek uz plats, cep 35-40 min vai kamēr pildījums ir tik tikko sastindzis. Ja kūka paliek pārāk brūna, pārklāj ar alumīnija foliju.
8. Serve siltu vai atdzesētu. Ledusskapi var uzglabāt 2 dienas.
Uz augšu