Pecan pie (pekanriekstu kūka)

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 200 g m.ilti
  • 2 ek cukurs
  • ½ tk sals
  • 100 g auksts sviests, mazos gabaliņos
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ek ledus auksts ūdens
  • Pildījums
  • 60 g sviests
  • 2 ek kakao
  • 250 ml kļavu sīrups
  • 3 olas
  • 90 g mīkstais brūnais cukurs (tumšs)
  • 2 ek rums
  • 250 g pekanrieksti

Pagatavošana

80 min.
  1. Miltus sajauc ar sali un cukuru, iesijā bļodā. Ar pirkstiem iestrādā sviestu, kamēr veidojas drumstalas. Olas dzeltenumu sajauc ar ūdeni, ar dakšiņu iejauc masa, līdz veidojas lielāki kunkuli. Miklu savel viena pika, ietin pārtikas plēvē un liek 30 min dzesēties ledusskapi.
  2. Pusi no riekstiem sakāpā.
  3. 24 cm "pie" vai "tarte" formu ieziež ar sviestu.
  4. Miklu izrullē, ieklāj forma. Liek atpakaļ ledusskapi.
  5. Cepeškrāsni ar cepamo plati sakarsē uz 180°C.
  6. Atlikušo sviestu lēnām izkausē, ņem no uguns. Piejauc kakao, sīrupu. Olas viegli sakul ar cukuru un rumu. Olu masa iejauc sīrupu, pievieno iepriekš sakapātos riekstus. Masu lej forma, pa virsu saliek atlikušos riekstus.
  7. Formu liek uz plats, cep 35-40 min vai kamēr pildījums ir tik tikko sastindzis. Ja kūka paliek pārāk brūna, pārklāj ar alumīnija foliju.
  8. Serve siltu vai atdzesētu. Ledusskapi var uzglabāt 2 dienas.

Komentāri

Anna 2011. gada 20. decembris 16:22
Puiši, ko jūs "vāraties" par vērtējumu? :)
Tak zinat, ka kūka ir dievīga un recepte laba! :)

Es vispār dievinu pekanriekstu kūkas, un milzīgs paldies tev, Aldi, par recepti! :)
Evija 2010. gada 23. oktobris 13:49
Paldies gribēju jau vaicāt vai nav citi rieksti ko var izmantot!
Paldies Linda!
Linda 2009. gada 3. augusts 14:38
Fantastiski garšīga un viegli pagatavojama. Dārgo Pekanriekstu vietā var droši izmantot valriekstus - cena ir daudz zemāka , bet garša gandrīz identiska.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize