Ābolu, rozīņu strūdele

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 g margarīna
  • 230 g kviešu miltu
  • 14 tējk. sāls
  • 1 ola
  • 60 g ūdens
  • Pildījumam: 6- 7 āboli
  • 3 ēdamkar. rozīņu
  • 2 ēdamkar. rīvmaizes
  • 80 g cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Izkausē taukvielas mīklai. Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu, ūdeni un pusi no izkausētājām taukvielām.
  2. Mīklu mīca ar rokām līdz tā atdalās no trauka malām. Izveido apaļu klaipiņu, apziež ar eļļu un pārsedz ar drānu. Ruadzē apmēram pusstundu.
  3. Nomizo ābolus un sagriež smalki mazos gabaliņos. Uzbriedina rozīnes. Tad saber ābolus ar rozēnēm un piejauc klāt cukuru, rīvmaizi, kanēli.
  4. Mīklu liek uz sviestpapīra un ĻOTI plāni izveltnē. Apziež ar palikušajām taukvielām. Sagatavoto pildījumu izkārto uz apziestās mīklas un visu kārtīgi satin veltnī.
  5. Veltni ar to pašu sviestpapīru, bet ar savienojuma vietu uz leju liek cepeškrāsnī. Pārziež ar atlikušajām taukvielām.
  6. Cep 225*C apmēram 30 min.
  7. Atdzesē un sagriež labi garšo ar tēju, kafiju vai tā pat.

Komentāri

Buda 2012. gada 13. aprīlis 13:27
Nav skaidrs, kas jāraudzē. Kļūda, vai ne? Bet ledusskapī jāatdzesē krietni ilgāk! Vispār jāmīca ļoti ātri, lai nepaliek silta, blīva un lipīga!
Valentina 2010. gada 13. septembris 18:16
varbūt par ilgu cepi. man gan sanāk vienmēr viegli sagriežama ar plānu kā papīrs mīklu, ņammm
ancha 2010. gada 13. septembris 18:08
sanāca briesmīgi cieta, ar zāģi jāzāģē, lai sagrieztu.nevis strūdele, bet ciabata.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes