Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu, rozīņu strūdele

2007. gada 17. augusts
Foto: Valentīna Mickēviča- Eihvalde
Pagatavošana
60 min
1. Izkausē taukvielas mīklai. Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu, ūdeni un pusi no izkausētājām taukvielām.
2. Mīklu mīca ar rokām līdz tā atdalās no trauka malām. Izveido apaļu klaipiņu, apziež ar eļļu un pārsedz ar drānu. Ruadzē apmēram pusstundu.
3. Nomizo ābolus un sagriež smalki mazos gabaliņos. Uzbriedina rozīnes. Tad saber ābolus ar rozēnēm un piejauc klāt cukuru, rīvmaizi, kanēli.
4. Mīklu liek uz sviestpapīra un ĻOTI plāni izveltnē. Apziež ar palikušajām taukvielām. Sagatavoto pildījumu izkārto uz apziestās mīklas un visu kārtīgi satin veltnī.
5. Veltni ar to pašu sviestpapīru, bet ar savienojuma vietu uz leju liek cepeškrāsnī. Pārziež ar atlikušajām taukvielām.
6. Cep 225*C apmēram 30 min.
7. Atdzesē un sagriež labi garšo ar tēju, kafiju vai tā pat.
Uz augšu