Plūmju, karameļu kūka

2007. gada 12. augusts
Foto: Justs Celms
Pagatavošana
1 min
1. Baltmaizi sablenderē ( daudzums atkarīgs no tā vai gribi vairāk just augļu vai maizes garšu), maize šeit arī būs mīklas aizvietotājs.
2. Sviestu izkausē, tikmēr ieziež formu. Tajā novieto pusi, uz pusēm sagrieztu/no kauliņiem attīrītu plūmju. Tās pārkaisa ar cukuru un pieliek klāt pārējās plūmes. Visu pārber ar sablenderēto maizi un pārlej pāri izkausēto sviestu.
3. Cep apm. 30-40min.cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Kad augļi kļuvuši zeltaini un viegli kraukšķīgi ņem ārā. Pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu.
Uz augšu