Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Izspiesto sulu pārpalikumu kūka

2007. gada 11. augusts
Foto: Dace Bluķe
Pagatavošana
50 min
1. Izspiestās sulas pārpalikumus aplej ar ūdeni, samaisa. Saputo olas un iecilā masā. Pevieno sakapātus riekstus (lieku, kas uz to brīdi ir mājās, parasti - mandeles, Indijas rieksti, valrieksti, lazdu rieksti), pievieno sēklas (ķirbju sēklas, sezama sēklas, linsēklas, saulespuķu sēklas), pievieno miltus, sviestu un samaisa. Pašās beigās var pielikt klāt vēl žāvētos augļus sagriztus vai sakapātus - plūmes, aprikozes, rozīnes, bumbierus, ābolus u.c. Ja gribas mīkstāku un vieglāku kūku ,var žāvēto augļu vietā ņemt svaigus ābolus, bumbierus u.c. Visu samaisa.
2. Keksa veidni ieziež ar karsēto sviestu vai oliveļļu. ieliek iekšā masu un cep cepeškrāsnī apmēram 40 min.
3. Garšas pamainīšanai kūkas masai var pievienot rīvētu citrusu miziņu, kanēli, vaniļu, rumu u.c.
4. Begās keksu var dekorēt ar riekstiem vai pūdercukuru, vai glazūrām.
5. Man divas reizes vienāda kūka nav sanākusi, bet vinemēr ir ļoti garšīga.
Uz augšu