Vista ķiploku mērcē

5 1
Vista ķiploku mērcē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas stilbiņi, sparniņi, kājiņas
  • 500 ml saldā krējuma
  • 150 ml ūdens
  • 7 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa

Pagatavošana

50 min.
  1. Vistas gaļu sakarsētās taukvielās apcep līdz teju gatavībai.
  2. Notīra ķiploka daiviņas, sasmalcina - izmanto nazi nevis spiedi.
  3. Kad vista apcepta, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un piparus, sautē 15 minūtes.
  4. Kamēr vista sautējas, uz pannas viegli apcep sasmalcinātos ķiplokus, līdz sāk just gaisā ķiploka aromātu. Svarīgi nepiededzināt, citādāk ķiploks kļūs rūgts.
  5. Kad ķiploks apcepts, liek katliņā pie gaļas, pievieno saldo krējumu un visu uzvāra. Pēc nepieciešamības papildina vēl ar sāli un pipariem.

    Lai labi garšo!
    Kad ķiploks apcepts, liek katliņā pie gaļas, pievieno saldo...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elīna 2013. gada 20. novembris 15:09
uzberot sarīvētu arī ir vēl garšīgāk. :)
nadīna 2011. gada 6. decembris 15:09
cik porcijām?
mamma 2011. gada 20. augusts 17:14
gardi.!

ar līdakas fileju arī, noteikti, labi garšo.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni