Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ķiploku mērcē

2007. gada 31. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Vistas gaļu sakarsētās taukvielās apcep līdz teju gatavībai.
2. Notīra ķiploka daiviņas, sasmalcina - izmanto nazi nevis spiedi.
3. Kad vista apcepta, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un piparus, sautē 15 minūtes.
4. Kamēr vista sautējas, uz pannas viegli apcep sasmalcinātos ķiplokus, līdz sāk just gaisā ķiploka aromātu. Svarīgi nepiededzināt, citādāk ķiploks kļūs rūgts.
5. Kad ķiploks apcepts, liek katliņā pie gaļas, pievieno saldo krējumu un visu uzvāra. Pēc nepieciešamības papildina vēl ar sāli un pipariem.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu