Gambas al ajillo

2007. gada 29. jūlijs
Foto: Kristīne Šeiko
Pagatavošana
1 min
1. saldētās garneles atkasuē. vajadzības gadījumā notecina uz saimniecības papīra. ja ēdienu negatavojiet tūlīt, garneles jānotecina ledusskapī.
2. ķiplokus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. čili papriku sagriež plānos gredzenos, izņem sēkliņas.
3. pannā sakarsē eļļā apcep ķiplokus un čili paprikas gabaliņus. uzkaisa kajēnas piparus. izejvielas nedrīkst apbrūnināt. līdz šai gatavības pakāpei ēdienu var sagatavot pat krietnu laiku pirms ciemiņu ierašanās.
4. ēdienam pievieno notecinātas garneles un no jauna uzkarsē. visu laiku maisot, ēdienu cep ne ilgāk par 2 minūtēm,lai garneles nekļūtu sīkas.
5. karsto garneļu un ķiploku ēdienu ceļ galdā tūlīt. pie tā pasniedz vārītus rīsus, salātu lapiņas.
Uz augšu