Tzatziki - svaigā gurķu mērce

3 1
Tzatziki - svaigā gurķu mērce
Foto: Depositphotos.com
Mans iecienītākais veids ir TZATZIKI mērci pasniegt ar melnajām olīvām, papriku un svaigu baltmaizi.

Sastāvdaļas

  • 1 l jogurta bez garšvielām
  • 1/2 svaiga gurķa
  • 1 tējk. sāls
  • 1 mazs sīpols
  • 1 mazs saišķītis piparmētru
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1-2 tējk. vīna etiķa
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Jogurtu lej liela izmēra kafijas filtrā. Novieto uz 1 l tilpuma mērtrauka. Kad mērtraukā ir notecējis apmēram 500 g liekā škidruma, jogurts ir sagatavots tzatziki mērcei.
  2. Gurķi noskalo, sarīvē un pārkaisa ar sāli. Liek uz sieta un notecina lieko šķidrumu.
  3. Rīvēto gurķi labi noskalo ar aukstu ūdeni. Nospiež lieko šķidrumu.
  4. Jogurtam pievieno sasmalcinātu sīpolu, izpiestu ķiploku, sīki sagrieztu piparmētru, eļļu, vīna etiķi, rīvēto gurķi, sāli un piparus - samaisa.

    Lai labi garšo!
    Jogurtam pievieno sasmalcinātu sīpolu, izpiestu ķiploku, sīk...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas