Sākums > Receptes > Deserti

Ogu bezē "sapnis"

2007. gada 27. jūlijs
Foto: Kristīne Šeiko
Pagatavošana
1 min
1. tīrā, sausā traukā saputo olas baltumu. pievieno pusi no cukura daudzuama un puto, līdz iegūst stingras putas. pēc tam uzmanīgi iecilā atlikušo cukuru.
2. rūpīgi ieziež plāti vai arī izmanto cepamo papīru. no iegūtās masas veido 4 apaļas kūciņas.
3. cep jau iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 125 grādu karstumā apm. 50 min. bezē kūciņām jābūt trauslām un sausām. stingi saputo saldo krejumu.
4. vajadzības gadījumā ogas notīra un noskalo. pusi no jāņogu daudzuma saspaida, tad sajauc ar putukrejumu.
5. bezē kūciņas pārklāj ar sagatavoto jāņogu krēmu. rotā ar atlikušajām jāņogām un mellenēm.
6. pasniedz tūlīt.
Uz augšu