Sākums > Receptes > Deserti

Rozīņu un riekstu krēms 2

2007. gada 2. novembris
Foto: Gunta Kuprisa
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāra 0,5 l piena ar 0,5 l saldo krējumu. Pievieno glāzi cukura, vanīlīncukura un sasmalcinātus riekstus. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar 0,5 glāzi piena. Kuļot pievieno uzvārītajai piena- krējuma masai. Vēl karstam pevieno ūdens peldē izkausētu želaītnu un kuļ līdz brīdim kad sāk vārīties. Strauji atdzesē. Saputo olu baltumus. Brīdī kad masa sāk recēt, tajā iemaisa saputotos olu baltumus. Ēd vienu, ar ogu mērci vai arī ar ķīseli.
2. Labu apetīti!
Uz augšu