Sākums > Receptes > Konservējumi

Vecāsmātes skābēto sēņu pods

2007. gada 23. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Novāra dažādas lapiņsēnes. atdzesē, skalo vairākos ūdeņos, notecina. Skābēšanai domātā traukā apakšā saliek upeņu lapas , dilles. Traukā samaisa sēnes ar sāli, cukuru un sagrieztiem ķiplokiem. Piepilda trauku, virsū atkal liek dilles un upeņu lapas, pārsedz ar tīru drēbīti, uzliek vāku, kas ir nedaudz mazāks par trauku, virsū liek smagu akmeni, kas riktīgi nospiež saturu līdz parādās šķidrums virspusē. Liek vēsā vietā. Nedrīkst sēnēm piekļūt gaiss, tāpēc kārtīgi jānoslogo. Smagumu neņem nost līdz taisa vaļā. Var paņemt daļu sēņu, bet tad atkal jānoslogo. Ziemā virsu notīra, noņem drēbi. sēnēm jābūt stingri kopā. No skābētām sēnēm.var gatavot salātus ar sīpoliem un krējumu, arī mērci.
Uz augšu