Bagātīgā boloņas mērce makaroniem

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 500 g maltas liesas liellopu gaļas
  • 2 bundžas koncervētu smalcinātu tomātu
  • 1 iepakojums tomātu pastas
  • 1.5 liela vai 1,5 mazas jebkuras krāsas paprikas
  • 1 -2 sīpoli
  • 4 -6 ķiploku daiviņas
  • 7 -10 nelieli šampinjoni (pēc izvēles)
  • Sauja zaļo olīvu
  • 1 čilli pipariņš
  • 1 - sēņu buļona kubiņš - sāls vietā
  • Oregano, baziliks, melnie pipari pēc garšas
  • 50 g sausa sarkanvīna

Pagatavošana

30 min.
  1. Apcep sīpolus, pievieno malto gaļu. Kad tā mazliet apcepta un sadalījusies mazos gaļas gabaliņos, pievieno melnos un sarkanos piparus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un papriku, buļjona kubiņu, vīnu.
  2. Sautē, pēc iespējas ilgāk. Ja ir daudz laiks, tad labāk 1 h, ja nav var arī 20 min.
  3. Pievieno šampinjonus, ķiplokus, garšvielas.
  4. Pasautē. Ja iztvaikojušies ķiploki, var pievienot vēl.
  5. Tad, kad liekas, ka gaļa mīksta un ja cep ilgi tad tāda vienā masā ar papriku un sēnēm, tad pievieno olīvas. Visu laiku jāuzmana, lai neiztvaiko šķidrums. Ja paliek ļoti maz, tad pievieno tomātu pastu izšķaidītu ūdenī vai mazliet tomātu sulas.
  6. Pasniedz ar cieto sieru, makaroniem, var ar ķiploku grauzdiņiem. Un svaigiem salātiem.

Komentāri

piroderiko 2015. gada 10. marts 20:42
nu tu zini " ingus kuplais " nesaaprotu kas tu esi sieviešu nīējs vai egoists bet sievietes ir radošākas, gudrākas un mākslinieciskākas par tāiem kā tevi :)
Daiga 2015. gada 27. janvāris 11:19
Labais!Noteikti tādu uztaisīšu!
Raivis 2014. gada 17. jūlijs 15:46
Visu kopā cepties likt nav vajadzīgs! Vispirms izcep sīpolus, ķiplokus, papriku vai pēc izvēles! (ko liekat klāt). Tātad apcep tos, noliek maliņā. Liek cepties gaļu, uz karstas pannas, cep līdz gaļa gandrīz izcepusies, pievieno sarkanvīnu (pēc izvēles). Pēc tam liek klāt savus dārzeņus, tomātus, un tad tik pievieno sāli, piparus, ja vajag vel kko, tad pēc paša izvēles. Vsmz tā gatavoju viņu es, un rezultāts ir brīnišķīgs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni