Iecienītākā pica

2006. gada 21. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Mīklai-bļodā lej remdenu ūdeni. Tajā ar putojamo slotiņu kārtīgi iemaisa raugu, līdz tas pilnīgi izšķīdis. Otrā bļodā iesijā miltus un vienā paņēmienā pieber rauga ūdenim.Pievieno sāli un eļļu, visu ātri samaisa un samīca.Miklo mīklu saveļ bumbā, nedaudz pārkaisa ar miltiem, liek bļodā, apsedz un liek siltā vietā apmēram 20 minūtes uzrūgt, līdz mīklas apjoms ir pacēlies par 2/3 no sākotnējā daudzuma.Cepeškrāsni sakarsē vismaz līdz 250 grādu temperatūrai, vēl labāk, ja iespējams -līdz 275 grādu karstumam. Cepamo plāti ieziež ar eļļu.
2. Pārklājumam- tomātus nomazgā un ar visu miziņu sagriež šķēlēs.Izgriež kāta aizmetni un savāc iztecējušo tomātu sulu.Mozarellas sieru sagriež mazos kubiņos.
3. Mīklu vēlreiz izmīca un izveltnē cepamās plāts vai četru mazāku picu lielumā.Uz mīklas vienmērīgi liek tomātus,Mozarellas sieru, pārkaisa sāli un piparus un pārslaka ar olīveļļu.
4. Baziliku noskalo, lapiņas saplūkā un pārkaisa picai. Tad to liek cepeškrāsns vidējā plauktā un cep 12-15 minūtes. Pasniedz tūlīt.
5. LABU APETĪTI!
Uz augšu