Sākums > Receptes > Konservējumi

Vasaras zaļumi ziemai

2007. gada 29. jūnijs
Foto: Juris Štokmanis
Pagatavošana
1 min
1. Visus zaļumus nomazgā, rupji sagriež, ķiplokiem atdala miziņu. Visu ievieto katlā.
2. Pievieno eļļu, sāli, cukuru, ūdeni. Sautē kamēr ūdens iztvaiko un masa kļūst vijīga ( ap 1 stundu). Atdzesē.
3. Masu ievieto blenderī un samaļ, pēc tam izspiež caur sietu, ievieto atpakaļ katlā um uzvāra.
4. Verdošu lej izkarsētās burciņās (sinepju-100-150 ml), aizvāko.
5. Uzglabā vēsā vietā. Pēc burciņas attaisīšanas glabā ledusskapī, vajadzētu izlietot 2 nedēļu laikā.
6. LIETO:
7. aukstajām mērcēm - 1-2 ēdamkarotes uz kārbiņu (300 g) skābā krējuma
8. Karstajām mērcēm, zupām, sautējumiem- kā garšas piedevu un krāsvielu
Uz augšu