Paprika ar anšoviem (latviskota itāļu recepte)

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 lielas paprikas (vai pipari)
  • 30 ķilavas (der arī brētliņas)
  • 5 d. ķiploka
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Oregano

Pagatavošana

100 min.
  1. No sēklotnēm attīrītas paprikas liek vārīties ūdenī, lai varētu tām nolobīt mizu. No ūdens vārīšanās brīža vāra apm. 30 min. (šis laiks var būt mainīgs).
  2. Tikmēr ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Attīra ķilavas no visa liekā, āda var palikt.
  3. Paprika ir gatava mizošanai, kad miziņa ir saplaisājusi. Tā jānoņem, kamēr paprika ir karsta. Ieteikums ņemt ārā no katla pa vienai, lai otra turpina mirkt verdošā ūdenī.
  4. Papriku griež pirksta platuma strēmelēs un kārto traukā ar vāku. Nākamajā kārtā liek ķilavas. Šo kārtu kaisa ar sāli, pipariem un oregano, pievieno dažas šķēlītes ķiploka. Atkal liek kārtu no pipariem un kārtu no ķilavam u.t.t. Noslēgumā visu pārlej ar olīveļļu tā, lai tā nosedz visus produktus.
  5. Liek ledusskapī uz 4 stundām. Ja uzglabā ilgāk par 24 stundām, ķiploki ir jāizņem.
  6. Ķēpa liela, bet rezultāts - ļoti labs.
  7. P.S. Oriģinālreceptē uz 15 - 20 ķilavām liek arī 2 ēd.k. kaperu. Es iztieku bez tiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas