Imperiāltorte

4 1

Sastāvdaļas

  • 400 g Aleksandra mīklas
  • 200 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 100 g cukura
  • ½ tējk. kanēļa
  • ¼ tējk. briežraga sāls
  • Pildījums
  • 150 g rīsu
  • 150 g cukura
  • 6 olu dzeltenumi
  • ¼ l baltvīna
  • 50 g miltu
  • 600 g jāņogu marmelādes
  • Garnēšanai 200 g sviesta krēma
  • ½ l piena
  • Vaniļa
  • 30 g miltu
  • 12 olu dzeltenumi
  • 200 g cukura
  • ½ l putukrējuma
  • 400 g sviesta
  • 100 pūdercukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklai visas sastāvdaļas samīca, izrullē apaļu un cep vidēji karstā krāsnī brūnu. No mīklas izcep tortes ripu ar augstu malu.
  2. Rīsus izvāra mīkstus, nolej ūdeni. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, pielej uzkarsētu baltvīnu, stipri maisot uzkarsē un atdzesē. Atdzisušo masu sajauc ar rīsiem, iepilda izceptajā ripā, pārsmērē ar marelādi un garnē ar sviesta krēmu.
  3. Krēmam: pienu ar vaniļu uzvāra, pielej pie olu dzeltenumiem, kas saklti ar cukuru un miltiem. Stipri maisot uzvāra un adzesē. Sviestu saputo ar pūdercukru, sajauc ar atdzisušo olu masu, beigās pievieno putukrējumu, sajauc un lieto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize